Itsehoito

Palveluvalinnassamme ovat itsehoidossa käytettävät lääkkeet ja tuotteet käyttötarkoituksen mukaan. Henkilökunta auttaa sopivan tuotteen valitsemisessa sekä oikean ja turvallisen käytön opastamisessa.

Apteekista saat ohjausta myös pienien ja tilapäisten vaivojen itsehoidosta ja tarvittaessa ohjauksen lääkärin vastaanotolle.

Mikäli tarvitsemaasi tuotetta ei ole valikoimassamme, se on yleensä mahdollista saada 1 - 5 arkipäivän sisällä tilauksestasi. Tilaamisesta ei aiheudu erillisiä kustannuksia. Soita apteekkiimme puh. 017  770 310  tai tule käymään - autamme mielellämme.

 

Kosmetiikka

Apteekista saat apua ja neuvoja ihonhoitotuotteista ja apteekkikosmetiikasta. Opastamme asiakasta mielellämme sopivan ihonhoitotuotteen valinnassa, joita saat vain apteekeista. Tuotevalikoimastamme löytyviä apteekkikosmetiikkasarjoja ovat mm. Avene, Aco ja Favora. Jos valikoimassamme ei ole jotain toivomaasi tuotetta, tilaamme sen mielellämme.

 

Reseptien toimittaminen

Reseptejä toimitamme kolmesta palvelupisteestä. Reseptilääkkeiden toimituksen yhteydessä käydään läpi lääkkeiden oikea ja turvallinen käyttö sekä mahdolliset yhteisvaikutukset ja päällekkäislääkitykset. Tarvittaessa otamme yhteyttä lääkäriin lääkityksen sopivuuden varmistamiseksi.

Lääkepakkaukseen liimattavan ohjetarran kääntöpuolelle tulee aina merkintä reseptin voimassaoloajasta ja reseptin jäljellä olevasta lääkemäärästä.

Kerromme myös reseptilääkkeen vaihtomahdollisuudesta, jos lääkkeestä on olemassa edullisempi valmiste. Lääkevaihdon edellytys on, että lääke kuuluu Fimean vaihdettavien lääkkeiden luetteloon eikä lääkäri tai asiakas itse kiellä vaihtoa. Reseptilääkkeiden hinnat ovat samat kaikissa Suomen apteekeissa. Hinnat voivat vaihtua kahden viikon välein.

Halutessasi voimme tulostaa yhteenvedon sähköisistä resepteistäsi lääketoimituksen yhteydessä.

Voit hakea reseptilääkkeesi Kela-kortin, ajokortin, passin tai potilasohjeen avulla. Toinen henkilö voi hakea lääkkeesi Kela-korttisi tai potilasohjeen kanssa.

 

Reseptien uusiminen

Sähköisten reseptien uusimista voit pyytää käymällä apteekissa (ei puhelimitse). Apteekki ei peri uusimisesta maksua.

Toisen puolesta asioivalla on oltava sähköisten reseptien uusimiseen lääkkeiden käyttäjän kirjallinen suostumus, jolla hän osoittaa oikeuden lääkkeiden käyttäjän puolesta asioimiseen.

Täysi-ikäinen voi itse katsella Reseptikeskuksessa olevia tietojaan osoitteessa www.kanta.fi (Omakanta). Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnisteilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Omakannasta voit tarkastaa mitä reseptejä sinulle on määrätty, mihin asti reseptisi ovat voimassa ja paljonko resepteissäsi on vielä toimittamattomia lääkkeitä. Omakannassa voit myös itse lähettää reseptin uusimispyynnön lääkärille. Reseptin uusii ensisijaisesti oma hoitava terveydenhuollon yksikkö, jossa olet asioinut aikaisemmin.

Reseptit ovat pääsääntöisesti voimassa kaksi vuotta, jos voimassaoloaikaa ei ole rajoitettu. Keskushermostoon vaikuttavien (PKV), biologisten ja huumausainelääkkeiden reseptit ovat voimassa enintään vuoden. Voit pyytää uusintaa reseptistä, josta on jo ostettu lääkettä. Jos resepti on voimassa kaksi vuotta, sen voi uusia 28 kuukauden ajan määräyspäivästä alkaen.  Muut reseptit voi uusia 16 kuukauden ajan.

Omakannan kautta huoltaja voi lähettää uusimispyynnön myös alle 10-vuotiaan lapsen reseptistä.

Resepti uusitaan 8 vuorokauden kuluessa. Mikäli reseptin uusimispyyntöä ei käsitellä tuossa ajassa, uusimispyyntö vanhenee. Voit tiedustella uusimisen tilannetta puhelimitse terveydenhuollosta tai paikan päällä apteekista. Jos reseptiä ei voida uusia, terveydenhuolto ilmoittaa sinulle siitä.

 

Kelakorvaus

Asiakas saa yleensä kelakorvauksen ostamistaan lääkkeistä ja apteekissa esittämällä kelakortin. Apteekki tarkistaa vielä asiakkaan oikeuden korvaukseen ja alkuomavastuun määrän sähköisesti Kelan suorakorvaustietojen kyselypalvelusta ja se kuuluu osana lääkemääräyksen toimittamiseen. Palvelun kautta apteekki saa ajantasaisen tiedon muun muassa asiakkaalle myönnetyistä korvausoikeuksista, alkuomavastuun tilanteesta sekä vuotuisen omavastuun (lääkekaton) täyttymisestä. Korvauksen edellytys on, että asiakas käyttää lääkettä annostusohjeen mukaisesti ja ostaa lääkettä enintään 3 kuukauden hoitoa vastaavan määrän.

Apteekki tarvitsee luvan suorakorvaustietojen kyselyyn.

Annat luvan

 

Annosjakelu

Apteekissamme on annosjakelupalvelu, jossa lääkkeet toimitetaan annospusseihin koneellisesti jaeltuina kahden viikon välein.

Koneellinen annosjakelu lisää lääketurvallisuutta sekä säästää lääkekustannuksia. Koneellinen annosjakelu sopii erityisesti niille, joilla on useita lääkkeitä käytössään.

Mikäli sinulla tai läheisilläsi on ongelmia lääkkeiden ottamisessa, ota yhteyttä meihin ja kysy lisää henkilökunnaltamme. Palvelu on maksullinen.

 

Lääkejätteiden vastaanotto

Käyttämättä jääneiden ja vanhentuneiden lääkkeiden oikea hävitystapa on palauttaa ne apteekkiin. Kaikki apteekkiin palautetut lääkejätteet toimitetaan suoraan jätteiden käsittelylaitokseen hävitettäväksi. Apteekki ottaa lääkejätteet kotitalouksilta hävitettäväksi veloituksetta.

 

Lääkejäte palautetaan apteekkiin seuraavasti:

Tabletit ja kapselit Muovipussissa irrallisina tai läpipainopakkauksissaan. Jos et voi pakata jätettä muovipussiin, poista pakkauksista ohje-etiketit.

Voiteet, liuokset ja peräpuikot Alkuperäispakkauksessa. Pahvipakkaukset voi poistaa.

Jodia sisältävät valmisteet (esim. Jodix, Betadine, Iodosorb) Alkuperäispakkauksessa ja erillään muista lääkejätteistä. Muista myös mainita asiasta apteekin henkilökunnalle.

Elohopeakuumemittarit Erillään muista lääkejätteistä. Rikkinäiset tiiviisti suljetussa pakkauksessa / astiassa. Muista myös mainita asiasta apteekin henkilökunnalle.

Ruiskut ja neulat Kotipistäjät, diabeetikot yms. voivat laittaa käytetyt neulat muovisessa mehukanisterissa sekajätteeseen. Ruiskut ja neulat voi myös palauttaa apteekkiin. Ne pakataan erilleen muusta lääkejätteestä. Muista myös mainita asiasta apteekin henkilökunnalle.

Sytostaatit Sytostaatit palautetaan omassa alkuperäispakkauksessa erillään muusta lääkejätteestä. Muista myös mainita asiasta apteekin henkilökunnalle.

Tyhjät muoviset lääkepakkaukset voi laittaa sekajätteisiin sekä pahvi- ja lasipakkaukset ekopisteiden keräykseen.

 

Schengen- todistus

Schengen-sopimuksessa säädetään todistuksesta, jolla yksityishenkilön tulee osoittaa mukanaan kuljettamiensa huumaavien tai psykotrooppista ainetta sisältävien lääkkeiden tarpeellisuus matkustaessaan Schengen-alueella.

Schengen-maat

Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Slovakia, Unkari, Slovenia ja Malta.

 

Todistuksen hakeminen

Vuonna 2003 voimaan tulleen lääkelain muutoksen mukaisesti apteekit voivat antaa todistuksen, mutta vain Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle.

Todistusta hakiessaan henkilöllä on oltava mukanaan lääkepakkaus, lääkettä koskeva potilasohje ja matkustusasiakirja, tavallisesti passi tai henkilökortti.

Todistus voidaan laatia reseptikeskuksessa olevien tietojen perusteella. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä.

Hinta
Schengen -todistuksen laatiminen 10 euroa.

 

Tiliasiakkuus

Tiliasiakkuus mahdollistaa apteekkiasioinnin ilman käteisen tai korttien käsittelyä ja se helpottaa apteekkiasiointia, kun lääkkeiden hakemisesta huolehtivat omaiset tai esimerkiksi kotisairaanhoidon tai hoitokodin työntekijät.

Tiliasiakkaiden ostot laskutamme kerran kuukaudessa ja lasku on mahdollista lähettää myös omaisille.

 

Laskutustavat tiliasiakkaille

 

Asiakaslehti

Apteekissa on jakelussa ilmainen Terveydeksi-asiakaslehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Lehdessä on tietoa terveyden edistämisestä, sairauksien hoidoista ja ennaltaehkäisystä.