Palvelut ja tuotteet


Palveluvalintaosasto

Meiltä löydät laajan valikoiman itsehoitolääkkeitä, vitamiineja, haavanhoitotuotteita sekä tuotteita ihon- ja kauneudenhoitoon. Tuotteet ovat selkeästi ryhmitelty omiin kokonaisuuksiinsa. Mikäli varastossamme ei ole haluamaasi tuotetta, se on yleensä mahdollista tilata seuraavaksi päiväksi.

Reseptien toimitus

Reseptit toimitamme suoratoimituspisteissä, joissa sama farmaseutti tai proviisori palvelee asiakasta koko reseptintoimituksen ajan reseptin vastaanotosta lääkkeiden maksamiseen. Lääkeneuvonnan avulla varmistamme, että asiakas on tietoinen hänen lääkkeidensä oikeasta ja turvallisesta käytöstä.

Halutessasi voimme tulostaa yhteenvedon sähköisistä resepteistäsi lääketoimituksen yhteydessä.

Lääkehoidon yhteisvaikutusseuranta

Reseptilääkkeiden toimittamisen yhteydessä tarkistamme automaattisesti mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset ja päällekkäisen lääkityksen. Tämä edellyttää ostosten keskittämistä Sonkajärven apteekkiin tai Sukevan sivuapteekkiin.

Reseptien uusiminen

Jos sinulla on olemassa oman pankkisi internet-palvelujen tunnukset, teet sähköisten reseptien uusintapyynnöt helpoiten Kelan palvelun kautta osoitteessa: www.kanta.fi/omakanta

Halutessasi apteekki välittää sähköisten reseptien uusimispyynnöt terveyskeskukseen.  Terveyskeskus pyytää varautumaan noin viikon käsittelyaikaan. Uusimispyynnön käsittelystä saat viestin matkapuhelimeesi, jos olet jättänyt uusintapyynnön yhteydessä puhelinnumerosi.

Sähköisten reseptien uusimispyynnön voi vaihtoehtoisesti jättää suoraan terveyskeskukseen joko puhelimitse tai asioimalla paikan päällä.

Yksityisillä lääkäriasemilla kirjoitettujen reseptien uusimispyynnöt voidaan tehdä puhelimitse apteekista.

Koneellinen annosjakelu

Tarjoamme koneellista annosjakelua asiakkaillemme, joilla on käytössä paljon lääkkeitä ja vaikeuksia muistaa ottaa ne. Lääkkeet jaetaan annospusseihin kahden viikon välein. Kukin annospussi sisältää kaikki samalla kertaa otettavat lääkkeet. Palvelu on maksullinen ja annospussien lisäksi siihen kuuluu kokonaislääkityksen tarkistaminen, ajantasainen lääkelista sekä annosjakelureseptien uusiminen. Kysy lisää palvelusta apteekistamme.

Lääkevalmistus

Kauttamme saat kaikki lääkärin määräämät ns. tilauksesta valmistettavat ex-tempore –valmisteet (mm. voideseokset, liuokset, annosjauheet). Tilaamme nämä lääkkeet sopimusvalmistuksena toisesta apteekista, jolloin niiden toimitusaika on yleensä enintään 3-4 arkipäivää. Tilaamisesta ei aiheudu asiakkaille ylimääräisiä kustannuksia.

Lääkejätteet

Vanhentuneet ja käyttämättä jääneet lääkkeet voi tuoda maksutta apteekkiimme, josta Ylä-Savon Jätehuolto Oy hakee ne jätteenkäsittelylaitokselle vietäväksi. Jätteet tulee lajitella seuraavasti:

  • elohopeakuumemittarit erillään muusta lääkejätteestä hyvin pakattuna
  • ruiskut, neulat ja ampullit erillään muusta pakattuna kannelliseen astiaan
  • jodipitoiset tuotteet (mm. joditabletit, jodisprii, Betadine, Iodosorb) ja solusalpaajat alkuperäispakkauksissaan erillään muusta selvästi merkittynä
  • lasi- ja muovipurkkeihin pakatut lääkkeet ilman purkkia läpinäkyvään muovipussiin pakattuna
  • voiteet ja nestemäiset lääkkeet omissa pakkauksissaan

Lääketurvallisuussyystä apteekki ottaa vastaan asiakkaiden lääkkeitä ainoastaan hävitettäväksi emmekä siksi voi hyvittää asiakkaille apteekista jo luovutettuja lääkkeitä.